Paardwaardig & Dierenrechten
Wilt u reageren op dit bericht? Maak met een paar klikken een account aan of log in om door te gaan.

Verbod op dwangvoederen van eenden.

Ga naar beneden

Verbod op dwangvoederen van eenden. Empty Verbod op dwangvoederen van eenden.

Bericht  Florrtje ma sep 22 2008, 21:02

Petitie voor een verbod op het dwangvoederen van eenden en ganzen voor foie gras.

Voor de productie van foie gras worden in België ieder jaar vele tienduizenden eenden en een paar duizend ganzen onder dwang gevoederd en gedood. Een vetmestmachine met trechterbuis spuwt een vette maïsbrij in de strot van de dieren. Je kan het vergelijken met een mens van 80 kg die dagelijks 20 kg spaghetti moet doorslikken.

Vindt u dit ook onaanvaardbaar ?
Teken de online petitie tegen het dwangvoederen van dieren voor foie gras :
http://www.gaia.be/ned/control.php?&topgroupna- me=&groupname=&subgroupname=
dan naar 'steun GAIA'
daarna naar 'petities'
en invullen maar!
(sorry voor deze omslachtige manier, maar wanneer ik direct link plaats, blijkt die niet te werken..)

Feiten!

Voor de productie van foie gras worden in België ieder jaar vele tienduizenden eenden en een paar duizend ganzen onder dwang gevoederd en gedood. In Frankrijk loopt dat getal op tot 20 miljoen eenden en 500 000 ganzen per jaar! Tijdens het dwangvoederen wordt er gebruik gemaakt van een pneumatisch aangedreven trechterbuis. Een vetmestmachine spuwt een vette maïsbrij in de strot van de dieren. Je kan het vergelijken met een mens van 80 kg die dagelijks 20 kg spaghetti moet doorslikken.

Voor foie gras worden volwassen eenden gedurende ongeveer twee weken en volwassen ganzen gedurende drie weken onder dwang gevoederd met vette maïs.
5 tot 10 % van de eenden en ganzen sterft nog voor ze geslacht worden.
De zwemvogels worden gehouden in kleine batterijkooien van 30 x 30 cm waarin ze zich niet kunnen bewegen. Zo kunnen wel 600 tot 900 eenden en ganzen per uur vetgemest worden. Door vetmesting wordt hun lever tot 10 keer groter. Omdat de uitgezette lever op hun longen drukt, happen ze voortdurend naar lucht. Ook maagziekten, darmaandoeningen en verwondingen aan de strot en hals komen vaak voor.

In veel Europese landen wordt het dwangvoederen niet toegelaten: in Duitsland, Oostenrijk, Denemarken, Ierland, Italië, Finland, Luxemburg, Noorwegen, Polen, Tsjechië, het Verenigd Koninkrijk, Zweden, Zwitserland, en zelfs in Israël, de belangrijkste foie gras-producent na Frankrijk. Het Hooggerechtshof van Israël heeft in 2003 beslist dat het dwangvoederen er verboden moest worden. Het was van mening dat dwangvoederen ontoelaatbare dierenmishandeling is.

Florrtje

Aantal berichten : 112
Registration date : 19-08-08

Terug naar boven Ga naar beneden

Terug naar boven


 
Permissies van dit forum:
Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum